Bij de springgroep leer je sprongen maken op onze eigen Airtumbling, Airtrack, minitrampoline, trampoline & dubbele trampoline. Daarnaast worden er ook sprongen gemaakt over toestellen als kast & pegasus aan de hand van het niveau van de spring(st)er. Op onze Airtumbling & Airtrack worden er series aangeleerd, dat houdt in dat het niet bij één sprong blijft, maar bij meerdere achter elkaar! Hierbij wordt er vaak ingezet met een krachtige arabier waarna er een flikflak, salto of misschien wel twee achter elkaar! Hierbij kun je veel verschillende sprongen achter elkaar bedenken.

 

Daarnaast wordt er ook gesprongen met een minitrampoline en een dubbele trampoline. Hierbij is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke sprong te landen op een dikke valmat. Er worden basissprongen zoals hurk-, hoek- en spreidhoeksprongen geoefend. Maar ook de moeilijkere sprongen als draaien, diverse salto’s en barani’s! Ook wordt er gesprongen over de kast & pegasus met overslagen, arabieren en salto’s!

Ook op de grotere trampoline worden verschillende elementen aangeleerd: balans, evenwicht en techniek tegelijk. Wat een uitdaging!

Vind jij het leuk om verschillende onderdelen te beoefenen en vind je trampolines en springen leuk? Kom dan een keer kijken of zelfs meedoen!

 

Kijk hier voor het actuele lesrooster en kom een keer langs!

 

Hieronder een impressie van de springgroep!

 

 

Geef een reactie