Extra wedstrijden / toernooien

 

Onze turngroepen nemen deel aan de competitiewedstrijden van de K.N.G.U. Naast deze competitiewedstrijden zijn er ook nog andere mogelijkheden om aan “extra” wedstrijden deel te nemen.

 

De trainer zal in overleg met de leden (en ouders) kijken voor welke extra wedstrijden of toernooien er wordt ingeschreven.

 

Landelijke clubteams

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de landelijke commissie ‘Turnen Dames’.

Dit zijn teamwedstrijden op het niveau van de 1e, 2e en deel 3e divisie. Ieder team bestaat uit maximaal 5 turnsters. Per toestel turnen er 3 turnsters, waarvan de beste 2 scores tellen voor het teamresultaat.

 

Clubteams District Oost

Ook binnen ons district worden er clubteams georganiseerd. De opzet is vergelijkbaar met de wedstrijd landelijke clubteams. Binnen het district kan er worden ingeschreven op niveaus die vallen onder de 4e, 5e, 6e en deels 3e divisie. De huidige opzet is gebaseerd op maximaal 6 turnsters in een team. Per toestel turnen er  4 turnsters, waarvan de beste 3 scores tellen voor het teamresultaat.

 

Toestelkampioenschappen District Oost

Voor de turnsters in de keuze oefenstof worden er aan het eind van het seizoen toestelkampioenschappen georganiseerd. Bij de inschrijving kan worden gekozen voor de toestelkampioenschappen 1e t/m 4e divisie of voor 4e t/m 6e divisie. Per turnster kan worden aangegeven aan welke toestellen ze wil deelnemen en op welk niveau. Hierbij geldt dat ze minimaal het niveau van het huidige seizoen moet turnen, maar ook een niveau hoger mag deelnemen. Dit seizoen staat de inschrijving ook open voor de categorie jeugd 1. Zij mogen deelnemen volgens het reglement voor jeugd 2. Per toestel wordt gekeken welke turnster het hoogst gescoord heeft in haar categorie.

 

Veluws Turn Toernooi (V.T.T.)

Het Veluws Turn Toernooi wordt aan het begin van het seizoen georganiseerd door G.V. Pegasus, Agios Vaassen, Hercules Epe, OLVO Wezep, Hanzegym Hattem en G.V. Nunspeet.Het V.T.T. is een gezellig toernooi – voor de turnsters van de genoemde 6 verenigingen – in de categorieën instap t/m senior in de 1e t/m 6e  divisie. Dit toernooi wordt door de organiserende en deelnemende verenigingen gezien als een mooie voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen. Voor de trainers, turnsters en ook de juryleden een mooie gelegenheid om het wedstrijdgevoel weer te pakken te krijgen en te kijken waar we staan en waar nog aan gesleuteld moet worden.

 

Pre-V.T.T.

Er wordt een apart V.T.T. georganiseerd voor de pre-instappers. Het idee van de 6 verenigingen is om deze extra wedstrijd enkele keren per seizoen te organiseren. Welke leeftijd en welke categorieën hiervoor kunnen inschrijven volgt.

 

Overige toernooien

Indien er nog andere (open) toernooien zijn waarvoor de trainer belangstelling heeft, wordt er overlegd met de turnsters en ouders of hier ook voor ingeschreven wordt.