Proefplaatsing Turnselectie (pre-instappers / jonge leden)

Tijdens ieder seizoen wordt er gekeken of er in de groep Pre-Instap en in de recreatiegroep nog potentieel talent is voor de Turnselectie. Er wordt dan gekeken of een kind voldoende aanleg, motivatie en concentratie heeft om in de Turnselectie te trainen.

 

Als er wordt gedacht dat een meisje potentieel talent heeft, wordt ze uitgenodigd om 2 proeflessen mee te draaien met de Turnselectie. Tijdens deze proeflessen wordt er lesgegeven op de manier waarop de Turnselectie gewend is training te krijgen. Er kan dan gekeken worden hoe hiermee door het potentieel talent wordt omgegaan.

 

Na deze 2 lessen is er een kort gesprek met de ouder(s) en het meisje. Er wordt dan besloten of het bij de proeflessen blijft of dat er wordt gestart met een proefplaatsing binnen de Turnselectie voor een periode van 2 maanden. Als er voor een proefplaatsing wordt gekozen, dan krijgen de ouder(s) een mail waarin de afspraken voor de komende 2 maanden staan vermeld.

Na deze proefperiode wordt er besloten of het meisje lid kan worden van de Turnselectie.

 

 

Proefplaatsing Turnselectie voor nieuwe leden of leden uit andere leeftijdscategorie.

Nieuwe leden bij de Turnselectie komen meestal uit de groep Pre-Instap of uit de recreatie- / wedstrijdgroep. Het kan ook zijn dat er nieuwe leden of leden uit een andere leeftijdscategorie in aanmerking komen voor een proefplaatsing. Met name het niveau van de turnster is hiervoor bepalend. Daarnaast wordt er gelet op haar fysieke vaardigheden, zoals kracht en lenigheid, en op haar mentale/sociale vaardigheden, zoals concentratie en motivatie. Een dergelijke proefplaatsing bij de Turnselectie heeft dezelfde werkwijze als bij de pre-instappers / jonge leden.

 

Er wordt gestart met 2 proeflessen, die eventueel vervolgd worden met een proefplaatsing van 2 maanden. Daarna zal besloten worden of de turnster het niveau van de 2e, 3e of 4e divisie aan kan en in de Turnselectie geplaatst kan worden.

 

 

 

 

Geef een reactie