Je bekijkt nu Pegasus naar landelijke kwartfinale!

Pegasus naar landelijke kwartfinale!

Zaterdag 28 Foto landelijke kwartfinalenovember hebben de 2e divisie turnsters hun 1e plaatsingswedstrijd geturnd in Winterswijk.

Dorien Akse is vrijwillig gepromoveerd naar jeugd 2 supplement D, wat tevens een promotie van de 3e naar de 2e divisie betekent. Met 46.275 punten bleek Dorien de beste jeugd D turnster van het gehele weekend!

Christien van Dijk, Joyce Stijf en Milou de Haas turnen in de categorie senior B. In een groot deelnemersveld bleken de drie turnsters aan elkaar gewaagd. Ook voor Christien was dit haar debuut in de 2e divisie. Met o.a. 2 mooie tsukahara’s op sprong en een 3e plaats op vloer werd Christien 6e. Joyce turnde een stabiele wedstrijd en haalde de hoogste uitvoeringsscore op brug. Dit leverde een 8e plaats op. Milou had wat pech op brug, maar piekte vervolgens op balk en pakte daar de hoogste uitvoeringsscore. Hiermee klom ze naar de 9e plaats in de ranking.

Doordat alle vier dames ruim boven de landelijke puntenlimiet hebben gescoord hebben ze zich hiermee al geplaatst voor de landelijke kwartfinale! Zaterdag 23 januari wordt de 2e plaatsingswedstrijd geturnd in Hengelo. Voor deze turnsters zal dit vooral een voorbereidende wedstrijd zijn voor het landelijke turncircuit.

Foto’s: www.photoact.nl