Je bekijkt nu G.V. Pegasus naar halve finale NK 3e divisie

G.V. Pegasus naar halve finale NK 3e divisie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De districtsfinale 3e divisie werd verdeeld over 2 wedstrijddagen. Zaterdag 13 februari in ’t Harde en zaterdag 20 februari in Winterswijk. De turnsters van G.V. Pegasus werden verdeeld over deze 2 wedstrijddagen.

 

Na 3 plaatsingswedstrijden in de regio plaatsten de beste turnsters zich voor de districtsfinale van Gelderland, Overijssel en Flevoland. Tijdens deze districtsfinale werd er opnieuw gestreden voor een ticket in de landelijke halve finale voor het NK 3e divisie. De 3e divisie kent 6 categorieën, per categorie stroomde ca 20-25% door naar de landelijke halve finale.

 

In beide districtsfinales lag het niveau hoog en werd het een spannende strijd, waarbij een fout de kansen erg klein maakte. Namens de turnselectie van G.V. Pegasus namen 9 turnsters deel. Carmen Broekhuizen (jeugd 1), Sofie Bakker (jeugd 2), Carmen Bruggeman (senior C) en Maaike Kroeze (senior C) wisten het felbegeerde ticket voor de halve finale NK 3e divisie te bemachtigen. Carmen Broekhuizen eindigde met een minimaal verschil net naast het podium en eindigde op de 4e plaats, waarmee het ticket ruim veilig was gesteld. Sofie Bakker turnde een sterke wedstrijd, met een klein foutje op vloer. Zij bleek overall sterk genoeg en pakte het 7e ticket in haar categorie. Carmen Bruggeman greep net naast de titel districtskampioen en werd met een verschil van 0,1 punt 2e, wat haar het zilver en een plaats in de halve finale opleverde. Maaike Kroeze (ook senior C) turnde in Winterswijk een goede wedstrijd zonder grote fouten en ook zij wist zich daarmee te plaatsen.

 

Noelle Eltingh (pupil 1) turnt dit seizoen voor het eerst in de 3e divisie. Een mooie prestatie om als debutant de districtsfinale te behalen. Het was een spannende ervaring voor deze jonge turnster, waardoor ze niet haar beste wedstrijd turnde. Yo-lin Steenbergen (jeugd 2) pakte in ’t Harde de 1e plaats op haar moeilijkste toestel, de brug. Helaas moest ze op balk een val incasseren, wat haar de doorstroming heeft gekost. Ilja van Doorm en Lisa Sinnema (senior C) streden samen met Carmen Bruggeman in ’t Harde en zijn weer een wedstrijdervaring rijker. Lisa pakte de 3e plaats op vloer en Ilja liet, ondanks gezondheidsproblemen, zien dat je met mooi en zuiver turnen ver komt. Sanne Berends (senior C) pakte in Winterswijk de 3e plaats op vloer, en liet op brug een zuivere losom tot handstand zien. Door een minder goede balk greep ze helaas naast het landelijke ticket.

 

Volgens het huidige landelijke schema zullen Carmen, Sofie, Carmen en Maaike op zaterdag 9 april in Dalen hun landelijke halve finale NK 3e divisie turnen.

 

20160213_172041