Je bekijkt nu Dorien en Christien naar NK 2e divisie

Dorien en Christien naar NK 2e divisie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

4054764In Bergschenhoek werd de landelijke halve finale 2e divisie geturnd. De beste 9 turnsters van deze wedstrijd plaatsten zich voor de meerkampfinale van het Nederlands Kampioenschap 2e divisie. Ook werden hier de tickets verdeeld voor toestelfinale van het NK. Deze tickets waren bestemd voor de beste 2 turnsters per toestel.

 

 

De 13-jarige Dorien Akse turnde in de categorie jeugd. Dorien turnde vorig seizoen nog in de 3e divisie en koos ervoor om dit seizoen vrijwillig te promoveren naar de 2e divisie. Ze turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen en wist haar prestaties te verzilveren met een hele mooie 2e plaats, waarmee ze zich ruimschoots plaatste voor het NK Meerkamp. Tijdens de prijsuitreiking bleek er echter nog meer in te zitten. Dorien pakte maar liefst 3 tickets voor het NK Toestelfinale door op vloer 1e, brug 2e en sprong 2e te worden. Alsof dit nog niet genoeg was, kreeg ze ook nog een reserve-ticket voor toestelfinale balk door daar als 3e te eindigen. Met dit overweldigend resultaat verraste ze iedereen en met name zichzelf.

 

De senioren Christien van Dijk en Milou de Haas gingen de strijd aan in een sterk deelnemersveld. Al na het eerste toestel bleek de lat zo hoog te liggen dat elke fout al fataal kon zijn. Op brug hadden beide turnsters een nieuw element toegevoegd en dat pakte goed uit. Christien turnde een stabiele balk en vloeroefening en sloot af met een hoog cijfer op sprong. Hiermee turnde ze naar een mooie 6e plaats en pakte deze debutant in de 2e divisie het felbegeerde ticket voor het NK Meerkamp. Helaas verliep de wedstrijd voor Milou niet zoals haar voorgaande wedstrijden. Daar waar ze in de landelijke kwartfinale nog 4e werd, lukt het nu niet om een plaats in de top 9 binnen te halen.

 

Dorien en Christien zullen 28 mei hun Nederlands Kampioenschap turnen in Waalwijk.