Nordic Walking G.V. Pegasus Heerde

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is de nieuwe tak van buitensport in Nederland. Het is een sportieve en prettige vorm van wandelen met stokken (poles), die een zeer hoog energieverbruik geeft. Het voordeel van het lopen met poles is dat alle spiergroepen actief in beweging worden gezet maar waarbij de belasting op de gewrichten juist erg laag is. Door het gebruik van de poles worden namelijk ook de schouders belast waardoor bij het lopen een betere verdeling ontstaat van de belasting over alle gewrichten. Daardoor is deze sport geschikt voor alle leeftijden en ook voor mensen met lichamelijke aandoeningen of klachten. Het is dus een ideale fitnessactiviteit voor iedereen die op een leuke, prettige manier in de buitenlucht aan zijn of haar conditie wil werken. De gymnastiekvereniging Pegasus uit Heerde organiseert op aanvraag kennismakingslessen (clinics) en cursussen.

 

Clinic / Cursus

Een clinic duurt ongeveer anderhalf uur en kost, inclusief het gebruik van poles en een kopje koffie of thee, € 7,50,– p.p. met een minimum van 8 deelnemers.

De startplaats kan nader worden afgesproken met de deelnemers zelf.

De cursus bestaat uit vijf lessen van één tot anderhalf uur op de zaterdagochtenden, aanvang steeds om 10.00 uur (of anders in overleg met de deelnemers).

De cursus wordt afgesloten met één extra (gratis) begeleide wandeling.

Het startpunt is bij de Hoeve van Loo aan de Kamperweg te Heerde.

Wie niet de beschikking heeft over eigen poles kan deze huren bij de vereniging zo lang de voorraad strekt. De kosten voor de cursus bedragen € 55,– inclusief huur van poles en € 50,– zonder huur van poles.

De clinics en cursussen wordt gehouden onder leiding van een gediplomeerd instructeur van de vereniging, Jos Melenhorst.

 

Poles en kleding

Nordic walking is alleen mogelijk met de speciaal voor nordic walking ontwikkelde poles. Deze bestaan altijd uit één stuk. De schacht bevat carbon en het handvat is voorzien van een deugdelijke strap (polsband). Deelbare en/of verstelbare wandelstokken zijn absoluut ongeschikt voor Nordic Walking. De aard van het gewenste gebruik en de lichaamslengte zijn van belang voor de aanschaf van de juiste poles en de juiste lengte.

Voor advies over aanschaf van poles kunt u daarom desgewenst contact opnemen met de vereniging. Kleding moet gemakkelijk zitten. Deze moet ademen, niet te warm zijn en geschikt zijn om mee te wandelen. Dit geldt ook voor de schoenen. Wandelschoenen moeten soepel en waterdicht of waterafstotende te zijn.

 

Opgave

Voor opgave of informatie over de cursus of de wandelingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vereniging, mevr. Olde Nordkamp tel. 0578-694261 of met Jos Melenhorst tel. 0578-843039 of 06-13903027.

 

 

Geef een reactie