Je bekijkt nu G.V. Pegasus: Carmen en Sofie naar het Nederlands Kampioenschap

G.V. Pegasus: Carmen en Sofie naar het Nederlands Kampioenschap

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Zaterdag 9 april werd de landelijke halve finale 3e divisie geturnd in Dalen. De turnselectie van G.V. Pegasus werd hier vertegenwoordigd door Carmen Broekhuizen, Sofie Bakker, Carmen Bruggeman en Maaike Kroeze. Tijdens deze wedstrijd werd bepaald welke turnsters mogen deelnemen aan de Meerkampfinale en werden de beste 2 turnsters per toestel geselecteerd voor de Toestelfinale.

 

Carmen Broekhuizen turnde in de categorie jeugd 1 N4. Na een spannende wedstrijd eindigde Carmen als 10e in de meerkamp, wat net niet voldoende was om 1 van de 8 tickets te pakken voor het NK Meerkamp. Op haar favoriete toestel brug wist ze echter bij de beste 2 turnsters te eindigen en zich hiermee te kwalificeren voor NK Toestelfinale Brug.

 

Sofie Bakker streed op hetzelfde moment bij de jeugd 2 turnsters om een hoge ranking. Sofie was erg gemotiveerd om zich opnieuw voor het NK te plaatsen. Ze wist een goede wedstrijd te turnen, piekte op zowel balk als brug en eindigde net naast het podium op een 4e plaats. Dit leverde haar ruimschoots een plaats in de NK Meerkampfinale op.

 

De senioren Carmen Bruggeman en Maaike Kroeze turnden op het hoogste niveau van de dag. Carmen eindigde in de meerkamp, net als haar naamgenoot, op de 10e plaats. Ook voor haar was brug haar sterkste toestel. Ze eindigde hier als 3e en kreeg daarmee een reserve-ticket voor NK Toestelfinale Brug. Maaike had helaas een val van balk, waarmee het zicht op een finaleplaats niet meer mogelijk bleek. Ook Maaike zette haar beste score neer op het toestel brug.

 

Carmen Broekhuizen en Sofie Bakker zullen op 21 mei hun Nederlands Kampioenschap 3e divisie turnen. Ook Carmen Bruggeman zal zich hier als reserve op voorbereiden.

 

Sofie Carmen halve finale Sofie en Carmen, halve finale