Je bekijkt nu G.V. Pegasus gooit opnieuw hoge ogen

G.V. Pegasus gooit opnieuw hoge ogen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Het weekend van 19 maart was de derde plaatsingswedstrijd voor de turnsters van Gymnastiekvereniging Pegasus Heerde uit de vierde divisie.

 

In de eerste wedstrijdronde turnde Klaartje Stroo, Samira Blok, Annabel Brantsma (instap) en Maaike Sinnema (pupil 2). Annabel debuteerde deze wedstrijd in het Pegasuspakje.

 

Samira was vandaag wat ziek, maar toonde karakter door wel aanwezig te zijn. Ze stond aanzienlijk lager in de uitslagen dan we gewend zijn, wel wist ze vierde op sprong te worden. Klaartje was op sprong weer de beste en wist met een mooie brugoefening, die goed was voor een derde plek, de vierde plek in het algemeen klassement te behalen. Ondanks een val van Annabel op de balk, had ze alsnog een hoge uitvoeringsscore door netjes door te turnen. Op vloer wist ze de derde plek te veroveren!

 

Maaike heeft hard getraind de laatste tijd en werd op haar favoriete toestel, de brug, eerste. Doordat de zenuwen het van haar wonnen op de balk kwam ze uiteindelijk niet hoger dan een, voor haar teleurstellende, 21e plek.

 

In ronde 4 was het de beurt aan Floor Bilderbeek (jeugd 1) en Judith Tessemaker (senior). Judith sprong een mooie half in, half uit en wist op dit toestel ook eerste te worden. Samen met de knappe prestatie op balk wat goed was voor een derde plek, wist ze zich naar een vierde plek in het eindklassement te turnen. Hoe ongelukkig ook, kwam ze 0,150 te kort voor het podium. Floor liet haar kwaliteiten weer zien en werd met een super brugoefening eerste. Op sprong en vloer bewees ze zich ook weer en werd op beide toestellen tweede. Door deze goede prestaties behaalde ze de voor de derde maal de tweede plek en veroverde ze de zilveren medaille!

 

Dankzij de goede resultaten wisten Samira, Klaartje, Floor en Judith zich te plaatsen voor de regiofinale 4e divisie op 16 april a.s. in Arnhem.

 

unnamed