Je bekijkt nu G.V. Pegasus; sterk in het landelijke turncircuit

G.V. Pegasus; sterk in het landelijke turncircuit

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Zaterdag 12 maart werd de landelijke kwartfinale 2e divisie in Harlingen geturnd. De turnselectie van G.V. Pegasus heeft dit seizoen 4 turnsters in de 2e divisie. Door 2 sterke kwalificatiewedstrijden te turnen in het district, hadden ze zich alle 4 geplaatst voor het landelijke turncircuit.

 

In Harlingen werd er gestreden voor een ticket naar de landelijke halve finale NK 2e divisie. Jeugdturnster Dorien Akse ging als eerste van start. Als debutant in dit turngeweld werd het een spannende strijd. Na een mooie ruime en elegante balkoefening volgde er een teleurstellend jurybesluit. Dorien liet zich echter niet uit het veld slaan en gebruikte haar extra adrenaline om een schitterende vloeroefening neer te zetten, wat haar de 2e plaats op dit toestel opleverde. Na een stabiel sprong en brugoefening eindigde de debutant op een mooie 8e plaats, wat ruim voldoende was voor 1 van de 15 tickets voor de landelijke halve finale.

 

Daarna was het de beurt aan de senioren Milou de Haas, Christien van Dijk en Joyce Stijf. Ook voor Christien is dit haar 1e seizoen in de 2e divisie. Uiteraard moest elke turnster strijden voor haar eigen resultaat, maar daarnaast verloren de trainingsmaatjes elkaar niet uit het oog en motiveerden elkaar tot het leveren van de best mogelijke prestaties. Milou turnde onder andere een mooie handstand op brug en pakte daarmee de 2e plaats op dit toestel. Op balk werd ze 5e en allround eindigde ze net naast het podium op een nette 4e plaats. Christien begon sterk op sprong met een mooie tshukahara gehurkt, een sprong met een hoge moeilijkheidswaarde. Bij brug en balk wist ze zich goed staande te houden, waarna ze afsloot met een 4e score op vloer. In het eindklassement resulteerde dat in de 8e plaats.

 

Ook Joyce startte sterk op sprong en brug. Daarna volgde haar favoriete trainingstoestel de balk. Helaas lukte het Joyce niet om haar kwaliteiten hier goed neer te zetten. Op vloer liet ze een mooie nieuwe gymnastische serie zien, wat een hogere moeilijkheidsscore opleverde. Joyce eindigde als 17e. Ook tijdens de prijsuitreiking werd vreugde en verdriet samen gedeeld, daar waar de 17e plek voor Joyce net niet voldoende was, wisten Milou en Christien wel een ticket voor de landelijke halve finale binnen te halen.

 

Dorien, Milou en Christien zullen zaterdag 16 april in Bergschenhoek hun landelijke halve finale NK 2e divisie turnen.

 

kwartfinale 2e divisie