Je bekijkt nu G.V. Pegasus: overtuigend geplaatst voor districtsfinale

G.V. Pegasus: overtuigend geplaatst voor districtsfinale

Foto

Zaterdag 9 januari 2016 werd de 3e plaatsingswedstrijd van de 3e divisie geturnd in de turnhal van het KNGU-centrum te Beekbergen. Na deze 3e plaatsingswedstrijd werd de balans opgemaakt. De beste turnsters kwalificeerden zich voor de districtsfinale, waar vervolgens gestreden gaat worden om deelname aan de landelijke halve finale NK 3e divisie.

 

G.V. Pegasus werd in de 3e divisie vertegenwoordigd door 11 turnsters. De turnselectie zette zichzelf goed op de kaart. 9 turnsters zijn zeker van plaatsing en 1 turnster staat reserve.

Carmen Broekhuizen en Annerieke Plette turnden zich opnieuw naar de top en plaatsten zich als 1e en 3e turnster in categorie jeugd 1 N4.

 

Bij jeugd 2 supplement E pakte Sofie Bakker de bronzen medaille en plaatste zich daarmee ook als 3e voor het district. Trainingsmaatje Yo-lin Steenbergen pakte met een 3e plaats op balk en een 4e plaats op vloer ook een districtsticket.

 

Jong talent Noëlle Eltingh debuteerde dit seizoen in de 3e divisie. De 1e plaatsingswedstrijd was het niveau nog even wennen, maar met een 2e plaats tijdens de 2e wedstrijd en nu een 3e plaats hoort ze duidelijk in de top 3 en kwalificeerde ze zich overtuigend voor de volgende ronde.

 

Met 5 senioren werd er in een deelnemersveld van 29 turnsters gestreden om de beste plaatsen. Sanne Berends stond opnieuw op het podium en plaatste zich samen met Maaike Kroeze, Carmen Bruggeman en Ilja van Doorm voor de districtsfinale. Lisa Sinnema turnt als 1e jaars senior in dit ervaren turngeweld. Zij hoort binnen enkele dagen of ze haar reserveticket mag verzilveren.

 

Pupil 2 turnster Isa van Deelen heeft dit seizoen de overstap naar de turnselectie gemaakt. Gedurende de plaatsingswedstrijden liet ze steeds meer zien en klom iedere wedstrijd een paar plaatsen. Voor dit seizoen was het nog niet voldoende voor een districtsticket, maar ze zal proberen de ingezette progressie voort te zetten.

 

De districtsfinale voor de beste turnsters van Gelderland en Overijssel wordt geturnd op 13 februari in ’t Harde en op 20 februari in Winterswijk. Binnenkort zal bekend worden gemaakt bij welke finale de turnsters worden ingedeeld.