G.V. Pegasus neemt deel aan de competitiewedstrijden van de K.N.G.U.

 

De jongere turnsters (geboren 2005 tot 2010) turnen wedstrijden volgens de “voorgeschreven” oefenstof, welke is ingedeeld in N-oefenstof en D-oefenstof. Bij de N-oefenstof is de hoogst haalbare finale Nationaal. Bij de D-oefenstof is de hoogst haalbare finale een finale binnen het District of binnen het werkgebied (deel van het district).

 

Vanaf de leeftijdscategorie Jeugd 2 (geboren in 2004 of eerder) turnen de turnsters volgens de supplementen van de keuze oefenstof. De K.N.G.U. heeft deze keuze oefenstof ingedeeld in divisies. In onderstaand schema is te zien dat de divisie-indeling is gebaseerd op een combinatie van leeftijd en niveau.

 

 

 

test1

Indeling keuze oefenstof

De K.N.G.U. heeft 5 districten. G.V. Pegasus is ingedeeld in district Oost. Dit district bestaat uit regio Gelderland en regio Overijssel. District Oost heeft ervoor gekozen de voorgeschreven oefenstof in te delen bij de divisiewedstrijden. In onderstaand schema is te zien bij welke divisie de voor de wedstrijden voorgeschreven oefenenstof voor onze jongere turnsters worden aangeboden. Voor de 7- en 8-jarigen turnstertjes (geboren 2009 en 2010) worden er Pre-instap wedstrijden georganiseerd. Dit zijn wedstrijden binnen een deel van regio Gelderland. Zij kunnen daarbij kiezen uit 2 niveaus. (zie onderstaand schema). Deze wedstrijden zijn bedoeld om ervaring op te doen in de wedstrijdsport.

 

Indeling voorgeschreven oefenstof binnen District Oost – Regio Gelderland Midden:

 test2

Toelichting:

  • Bij de 3e divisie is er (helaas) geen instap-categorie.

De wedstrijden voor onze vereniging worden door regio Gelderland (Midden), District Oost of de K.N.G.U. georganiseerd. Er wordt gestart met plaatsingswedstrijden (pw’s). Bij goede resultaten kunnen de turnsters zich selecteren voor regio-, district- of landelijke finales. Hieronder hebben we de wedstrijdopbouw weergegeven.

Naamloos

 

Naast deze competitie zijn er ook mogelijkheden om aan extra wedstrijden deel te nemen. Deze wedstrijden worden toegelicht onder het kopje “extra wedstrijden”.

 

NB. Als u op de afbeeldingen klikt, worden deze vergroot.