Recreatief turnen voor meisjes

Vind jij het leuk om te springen, te zwaaien, radslagen en salto’s te maken of om gewoon lekker te gymmen? Dan is turnen zeker iets voor jou! Als je turnster bent doe je alle oefeningen soepel en vlot, maar vooral met heel veel plezier! Door te trainen word je steeds leniger, soepeler en beter. Jij kunt het ook!

 

Want ieder meisje kan turnen. Je hoeft niet gelijk een ster te zijn, als je het maar naar je zin hebt! Ook de recreatiegroep traint bij Pegasus in de turnzaal, waardoor we gebruik kunnen maken van de mooie opstellingen die daar zijn. Bij het meisjes/dames turnen zijn er vier toestellen: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het juist leuk! Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van andere (sprong)situaties.

 

Sprong – Aanlopen, afzetten en zweven in de lucht

Je hebt vast wel eens op straat over een paaltje gesprongen. Maar op de gymvereniging merk je pas hoe leuk het is om over een groot springtoestel te zweven! Door tips van jouw trainer merk je gelijk dat het een stuk makkelijker gaat. Na een aanloop en een harde afzet spring je zo in een paar seconden over het toestel heen!

 

Brug – Zwaaien, steunen en hangen aan de liggers

Net als op een klimrek moet je op de brug hangen en steunen. Je merkt gelijk dat je armen sterk moeten zijn om alle oefeningen achter elkaar te kunnen doen. Het is belangrijk om alle onderdelen met mooie rechte benen te turnen, je leert dus ook gelijk je beenspieren te gebruiken. Op de brug kun je de borstwaartsom, de buikdraai en zelfs een reuzenzwaai maken.

 

Balk – Lopen, springen en draaien op maar 10 cm

Als je op de balk gaat turnen is het heel belangrijk om in evenwicht te zijn, want de balk is maar 10 cm breed! Om de onderdelen op de balk goed te kunnen, oefen je ze vaak eerst op de grond of op een grondbalk. Na veel oefenen heb je de goede houding en spanning die je nodig hebt om bijvoorbeeld een zweefstand of handstand te kunnen maken op de balk!

 

Vloer – Springen, dansen, steunen en zweven

De oefeningen op de vloer zijn erg gevarieerd. Je springt, danst en draait, maakt radslagen, overslagen of salto’s. Tijdens de trainingen merk je vanzelf waar jij goed in bent en wat je het leukste vindt. Op de vloer is namelijk van alles mogelijk!

 

Als je aan wedstrijden mee wilt doen, kun je specifieke wedstrijdtraining volgen.

Geef een reactie