Je bekijkt nu Succes voor G.V. Pegasus op de eerste plaatsingswedstrijd 5e divisie

Succes voor G.V. Pegasus op de eerste plaatsingswedstrijd 5e divisie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

 

 

AfgeFoto 1lopen zaterdag werd in Opheusden de eerste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie geturnd. Pegasus deed in vijf leeftijdscategorieën mee.

 

De turnsters Aafke van Berkum, Diana Kochlamaswili, Femke Hulshof, Meike Schoonhoven, Merte Haas en Sanne Bunte verschenen zaterdag voor het eerst op de wedstrijdvloer van de 5e divisie onder de leeftijdscategorie Instap. Zij turnden een keurige 1ste plaatsingswedstrijd op niveau D2.
Ruth Harink heeft na een verhuizing haar turnsport weer opgepakt bij Pegasus. Zij kwam uit in de categorie Pupil 1 D2 en heeft de potentie haar kwaliteiten nog meer te ontplooien. De junioren in de 5e divisie zijn Ilona Bagerman, Ilona van de Beek, Josephine Hanekamp en Hanneke en Sofie Stroo. Er was tijdens deze wedstrijd geen verende vloer aanwezig, waardoor zij hun vloeroefening op een airtrack moesten uitvoeren. Ondanks dit hebben zij laten zien dat ze een goede prestatie neer kunnen zetten. De oefeningen van Sofie Stroo en Ilona van de Beek waren zelfs goed voor zilver en brons. Desi Veldwijk is, na een jaar geen wedstrijden gedraaid te hebben, weer terug op de wedstrijdvloer. De komende tijd zal zij zich nog meer ontwikkelen op wedstrijdniveau.


In categorie Jeugd 1 D2 kwamen de turnsters Lynn van Beek, Britt Haas en Lot Haverkamp uit. Het was een spannende strijd voor Britt en Lynn. Na een gecorrigeerde sprongscore liep Britt op de ranglijst in, maar eindigde met een keurige 4e plaats helaas net naast het podium. Lynn mocht met een totaalscore van 51,175 de zilveren medaille in ontvangst nemen.


Zaterdag 5 maart wordt de 2e plaatsingswedstrijd in Beekbergen geturnd. De organisatie is dan in handen van Pegasus Heerde. Na afloop van deze wedstrijd wordt bepaald wie er aan de Finale mag deelnemen.

 

Foto 3 Foto 5 Foto 4 Foto 6 foto 7 foto 2 Foto