Je bekijkt nu Dubbel goud voor G.V. Pegasus

Dubbel goud voor G.V. Pegasus

Zaterdag 12 december werd de 2e plaatsingswedstrijd van de 3e divisie geturnd in de turnhal van het KNGU-centrum te Beekbergen. Er worden in totaal 3 plaatsingswedstrijden geturnd, waarvan de beste 2 tellen voor plaatsing naar de districtsfinale.

 

De turnselectie van G.V. Pegasus werd hier vertegenwoordigd door 11 turnsters. De ochtendwedstrijd resulteerde in een zeer unieke uitslag. Carmen Broekhuizen en Annerieke Plette turnen in de categorie jeugd 1 N4. De trainingsmaatjes zijn aan elkaar gewaagd. Carmen behaalde zowel de 1e score op brug als op balk en Annerieke wist op vloer de 1e plaats binnen te halen. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ze allebei exact evenveel punten hadden gescoord en hiermee ook de hoogste eindscore binnen hadden gehaald. Dit betekende goud voor beide dames.

 

Noëlle Eltingh is dit seizoen debutant in de 3e divisie. In de categorie pupil 1 N3 eindigde ze de 1e plaatsingswedstrijd als 13e. Noëlle liet zien dat ze een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt en wist met stabiel turnen te stijgen naar de 2e plaats.

 

Sofie Bakker pakte de hoogste score op brug en Yo-lin Steenbergen bleek de sterkste op balk. Ze turnden zich naar een 6e en 8e plaats bij de categorie jeugd 2. Isa van Deelen (pupil 2) werd 2e op brug en 10e in de eindranking.

 

In de categorie senioren werd er door 29 turnsters sterk geconcurreerd. Maaike Kroeze kon de 1e plaatsingswedstrijd niet deelnemen vanwege een blessure, maar turnde een sterke wedstrijd en eindigde op een mooie 4e plaats. Carmen Bruggeman en Sanne Berends eindigden de vorige keer als 1e en 2e en konden zich nu wat risico veroorloven. Sanne werd met o.a. een 2e plaats op brug 6e in de ranking. Carmen eindigde als 15e. Ilja van Doorm, herstellende van de ziekte van Lyme, eindigde op een nette 13e plaats en debutant Lisa Sinnema werd 19e.

 

Zaterdag 9 januari wordt de 3e plaatsingswedstrijd geturnd, waarna de doorstroming naar de districtsfinale bekend zal worden gemaakt. Voor een deel van de turnsters is plaatsing al zeker op basis van de twee geturnde wedstrijden. Voor enkele turnsters zal deze 3e wedstrijd bepalend zijn.

Noelle 2e PW 3e div Carmen en Annerieke 2e PW 3e div