Je bekijkt nu Pegasus succesvol in het landelijke turncircuit

Pegasus succesvol in het landelijke turncircuit

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De 2e divisie turnsters van GV Pegasus uit Heerde streden in Helmond (23 maart) en in Rotterdam (13 april) om zover mogelijk te komen in het landelijke turncircuit. Om hier te mogen deelnemen hadden ze al menig turnster uit het district (provincie Gelderland, Overijssel en Flevoland) achter zich gelaten.

Sanne Berends (senior, supplement B) draait een goed seizoen. In Helmond wist ze het goud te veroveren en zich daarmee als beste senior te kwalificeren voor de landelijke halve finale. In Rotterdam liet ze opnieuw een sterk optreden zien. Ook hier eindigde ze in de top en plaatste zich daarmee voor het NK Meerkamp 2e divisie. Haar 2e plaats op sprong betekende daarnaast ook een ticket voor het landelijk turncircuitNK Toestelfinale Sprong.

Trainingsmaatje Dorien Akse turnde als debutant in de categorie senioren. In Helmond zorgde een goede wedstrijd voor een mooie 5e plaats en daarmee een ticket voor de landelijke halve. Een hele prestatie voor een debutant in het ervaren senioren-turngeweld. Dorien probeerde deze goede lijn voort te zetten in Rotterdam. Ze turnde mooie oefeningen. Helaas kostte een foutje op brug haar het ticket voor het NK. 

 Samira Blok (jeugd 1) turnde in Helmond voor het eerst een plusoefening met daarin drie reuzenzwaaien op brug. Na een spannende wedstrijd bleek ze het felbegeerde ticket voor de landelijke halve finale te hebben binnen gehaald. In Rotterdam startte ze op haar moeilijkste toestel de brug. Met het inturnen ging de oefening erg goed. Tijdens de wedstrijd moest ze helaas een val incasseren. Samira ging echter stug door en wist veel goed te maken met een hele mooie balkoefening. Allround bleek het uiteindelijk precies voldoende voor een ticket voor het NK Meerkamp en daarbij nog een reserve-ticket voor het NK Toestelfinale Balk.

Jasmijn Koele (jeugd 1) stond er in Helmond na drie toestellen erg goed voor. Op haar favoriete toestel ging het helaas mis. Iets wat niemand had verwacht gebeurde. Teleurgesteld moest Jasmijn accepteren dat hiermee het turnseizoen voor haar eindigde op de landelijke kwartfinale.

Senna de Vries (junior) traint sinds dit seizoen bij G.V. Pegasus. Als 1e jaars junior wist ze in Helmond het laatste beschikbare ticket voor de landelijke halve finale te behalen. In de trainingen heeft ze haar oefeningen verzwaard om goed aan de start te verschijnen in de halve finale. Op sprong heeft ze voor het eerst de moeilijke sprong de “tsukahara” gesprongen. Deze mentale overwinning leverde een mooie score op. Allround bleek het net niet voldoende voor een vervolgticket voor het NK. Senna kan terug kijken op een mooi seizoen.

In Helmond turnden ook de pupillen 1 Aïsha Blok en Ninthe van der Steeg. Aïsha is dit seizoen vrijwillig gepromoveerd van de 3e naar de 2e divisie. Ninthe heeft net als Senna dit seizoen de overstap gemaakt naar G.V. Pegasus. De trainingsmaatjes turnden sterk op balk, sprong en vloer. Op brug hebben ze ook een nette oefening laten zien, maar hier was het niveau van de concurrentie te hoog om zich te kunnen plaatsen voor de landelijke halve finale. 

Sanne en Samira gaan zich de komende weken voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap 2e divisie dat in het weekend van 25 mei in Duiven zal worden geturnd.