Je bekijkt nu Landelijke successen voor G.V. Pegasus

Landelijke successen voor G.V. Pegasus

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Zaterdag 6 april gingen 6 turnsters van G.V. Pegasus de strijd aan in de landelijke halve finale 3e divisie in Leusden. Tijdens deze landelijke krachtmeting kon de top zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Floor Braakensiek turnde zich in de categorie jeugd 2 naar een mooie 7e plaats. Dit leverde haar een ticket op voor het NK Meerkamp 3e divisie en een reserve-ticket voor het NK Toestelfinale Vloer.
In de andere baan behaalde Klaartje Stroo een topnotering op haar favoriete toestel. Hiermee
plaatste zij zich voor het NK Toestelfinale Brug.

Carmen Broekhuizen en Lynn van Beek probeerden één van de acht tickets binnen te halen in een spannende wedstrijd met 24 junioren. De twee turnsters waren opnieuw aan elkaar gewaagd en eindigden met een minimaal verschil van 0,017 als 3e en 4e
in het eindklassement. Dit betekent dat
beide turnsters opnieuw mogen aantreden bij het NK Meerkamp. Carmen mag ook nog deelnemen aan het NK Toestel Sprong en Lynn pakte een ticket voor zowel NK Toestel Brug als NK Toestel Balk.

Het was echter nog niet gedaan met de mooie landelijke successen voor G.V. Pegasus. Carmen Bruggeman en Ilona van de Beek stonden voor een moeilijke opgave. De kans op plaatsing voor het NK is bij de senioren het kleinst. Hier waren slechts vijf tickets te verdelen voor het NK Meerkamp en
kon alleen de beste turnster per toestel zich plaatsen voor het NK Toestel. Carmen turnde een stabiel wedstrijd en wist zichzelf te belonen met een gouden medaille. Carmen werd met een punt voorsprong 1e en plaatste zich hiermee voor het NK Meerkamp en voor het NK Toestelfinale Brug.
Ilona turnde als debutant haar landelijke wedstrijd. Op sprong bleek ze echter onverslaanbaar en daarmee pakte zij het enige beschikbare ticket voor het NK Toestelfinale Sprong.

Alle zes turnsters mogen opnieuw aantreden tijdens het Nederlands Kampioenschap 3e divisie die in het weekend van 18 mei gehouden wordt in Vianen. Samen hebben ze vier tickets binnen gehaald voor het NK Meerkamp en zes tickets en één reserve ticket voor het NK Toestelfinale.halve finale