Je bekijkt nu 100% doorstroming 2e divisie GV Pegasus naar de kwartfinale NK.

100% doorstroming 2e divisie GV Pegasus naar de kwartfinale NK.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Zaterdag 19 januari werd de 2e plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie geturnd in Didam. De prestaties van de twee kwalificatiewedstrijden zijn bepalend voor deelname aan het landelijke turncircuit.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de ”jeugd D” turnsters Samira en Jasmijn. Ze turnden allebei een prima wedstrijd. Samira werd op 3e op vloer en Jasmijn 1e op brug. Ze eindigden allround op een 4e en 5e plaats. Hiermee hebben de dames zich ruimschoots geplaatst voor de kwartfinale NK.

Daarna was het de beurt aan de “pupillen 2” Ninthe en Aisha. Ook deze dames turnden stabiel, met allebei een mooie score op brug. Ze eindigden op een mooie 8e en 9e plaats. Ook zij hebben zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale NK.

Als laatste was het de beurt aan de “senioren B” Sanne, Dorien en Carmen. 

Sanne turnde 2 hele mooie toestellen(2 keer 3e) helaas ging het op de andere 2 toestellen wat minder dan anders. Ze eindigde op een 11e plaats. Dorien had een mooie wedstrijd met zelfs een 2e plaats op balk. Ze eindigde met een minimaal verschil net naast het podium op een 4e plaats. Carmen turnde sterk op brug met een 3e plaats, maar moest helaas voortijdig de wedstrijd verlaten i.v.m. een blessure. Ook voor deze dames geldt, samen met de uitslag van de vorige wedstrijd, dat ze geplaatst zijn voor de kwartfinale NK. 

Dit betekent 100% doorstroming voor de 2e divisie van GV Pegasus! De meiden kunnen zich gaan voorbereiden op de kwartfinale NK.