Je bekijkt nu Samira en Sanne in de finale: NK 2e divisie

Samira en Sanne in de finale: NK 2e divisie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Samira (jeugd 1) en Sanne (senior) hadden zich na 2 kwalificatiewedstrijden in het district geplaatst voor de landelijke kwartfinale en vervolgens voor de landelijke halve finale. Daar wisten beide turnsters zich te plaatsen voor het NK 2e divisie meerkamp en daarnaast Sanne voor NK toestelfinale sprong en Samira als reserve voor NK toestelfinale balk.

Samira wist tijdens de meerkampfinale een stabiele wedstrijd zonder grote fouten te turnen. Op brug liet ze zien heel hard getraind te hebben op haar reuzenzwaaien. Hier wist ze haar hoogste score van het seizoen te behalen.  Op vloer, sprong en balk heeft Samira laten zien wat ze kan. Helaas werd haar reserveticket voor het NK Balk niet verzilverd.
Samira kan terug kijken op een heel mooi seizoen waarin ze mooie stappen heeft gemaakt en gaat zich nu voorbereiden op de overstap naar de keuze oefenstof.

Sanne begon haar meerkamp met een sterke vloer oefening en een goede sprong. In de tussenstand stond ze 2e van de 36 turnsters. In de wetenschap dat dit wel een vertekend beeld geeft omdat gemiddeld gezien de scores die op brug worden gegeven, lager liggen dan de scores op vloer en sprong. Met het inturnen op brug lukte de losom 2x tot handstand, maar helaas week hij tijdens de wedstrijd net teveel af van het verticaal. Hierdoor zakte Sanne in het klassement. Op balk wist ze haar wedstrijd goed uit te turnen.
Na de meerkampfinale mocht Sanne opnieuw aantreden om te strijden om de beste plaatsen op het NK Sprong. Daar waar aan het begin van het seizoen enkele honderden turnsters inschrijven per categorie, werd de toestelfinale gehouden voor de beste 9 turnsters op dit toestel. Sanne turnde als 6e turnster en sprong een mooie tshukara gehoekt en gehurkt. Haar score betekende op dat moment een 2e plaats. Na een aantal zeer slopende en spannende minuten zakte ze net buiten het podium naar de 4e plaats, door slechts 0.1 tekort te komen voor plaats 3. Maar Sanne mag zich hiermee wel de nr 4 van Nederland noemen op sprong! 👌Sanne en Samira Sanne en Samira 2